۶ خطر مصرف قرص‌هاي خواب‌آور

۱۱ بازديد

۶ خطر مصرف قرص‌هاي خواب‌آور

 

براي درمان بي‌خوابي داروهاي بسياري در دسترس هستند، اما عوارض جانبي آنها ممكن است خطرناك باشد. ظاهرا، تجويز قرص‌هاي خواب‌آور مثل درمان كامل بي‌خوابي به نظر مي‌رسد: يك قرص را مصرف كنيد و چند دقيقه بعد به خواب آرامي ‌برويد. اگرچه اين قرص‌ها بدون نسخه هستند، اما بسياري از مردم از خطرات و عوارض جانبي آن غافل‌اند. براي آشنايي با اين مشكلات احتمالي، اين مطلب را دنبال كنيد: شما مي‌توانيد به سرعت معتاد اين داروها شويد: هنگامي‌ كه قرص‌هاي خواب‌آور را در مدت زمان طولاني مصرف مي‌كنيد، بدن شما به مواد مخدر عادت مي‌كند و ديگر دوزهاي پايين اثر خود را از دست مي‌دهد. اينجاست كه براي داشتن يك خواب خوب، به دوزهاي بالاتر و بالاتر نياز پيدا مي‌كنيد. بالا بردن دوز مصرفي، نيز مي‌تواند در هنگام خواب منجر به تنفس كُند و باعث مرگ شود. براي كاهش خطر ابتلا به اين عوارض جانبي، قرص‌هاي خواب‌آور را براي بيش از يك يا دو هفته مصرف نكنيد. 


رانندگي خواب آلود : تحقيقات جديد نشان مي‌دهد افرادي كه انواع خاصي از قرص خواب را مصرف مي‌كنند، ممكن است بعد از بيدار شدن هنوز به اندازه كافي مواد مخدر در خون‌شان وجود داشته باشد. همين مساله منجر به ايجاد اختلال در فعاليت‌هايي مانند رانندگي خواهد شد. براي جلوگيري از خواب‌آلودگي روز بعد، دستورالعمل‌هاي پزشك خود را دنبال  و از مصرف قرص‌هاي خواب‌آور مانند آمبي ين خودداري كنيد، مگر اينكه حداقل هفت ساعت پس از مصرف ِآن را  به خواب اختصاص دهيد. اثرات جانبي ناپايدار: همه ما در حين خواب مرتكب كارهاي عجيب و غريب مي‌شويم، اما به‌خصوص با مصرف قرص‌هاي بنزوديازپان، دچار عوارض جانبي مانند راه رفتن در خواب و اعتياد به مواد مخدر مي‌شويم. حتي ممكن است از خواب بيدار شويم و ندانيم كجا هستيم. در صورتي كه دچار رفتارهاي عجيب و غريب در حين خواب هستيد، بايد پيش از هرگونه تجويز قرص خواب‌آور توسط پزشك‌تان، او را از اين موضوع مطلع كنيد.زمين افتادن:طبق يك تحقيق جديد، بيماراني كه زولپيدم مصرف مي‌كردند، چهار بار بيشتر از افرادي كه اين قرص را مصرف نمي‌كردند، زمين مي‌افتادند. سقوط كردن كاملا يك مشكل است. تمام بدن شما بر روي دو پا كاملا متعادل است. شما روي پاهاي خود داراي حسگرهايي هستيد كه دائم مركز ثقل بدن و جايي را كه در آن هستيد اندازه‌گيري مي‌كنند. با مصرف داروهايي كه اين سيستم را خاموش مي‌كنند مثل قرص‌هاي خواب‌آور، خطر زمين افتادن براي شما بيشتر مي‌شود. خصوصا اين مساله را در مورد بيماران مسن‌تر بايد جدي گرفت.


سرطان و مرگ: طبق يك تحقيق، افرادي كه قرص‌هاي خواب‌آور مصرف كردند در مقايسه با افرادي كه آنها را مصرف نكرده بودند احتمال بيشتري براي مرگ يا ابتلا به سرطان داشتند. اين لزوما بدان معنا نيست كه اين داروها قطعا عوارض جانبي منفي ايجاد مي‌كنند. ولي براي درمان بي‌خوابي بهتر است به جاي تجويز اين نوع دارو از درمان رفتاري شناختي كمك گرفت كه مي‌تواند به تغيير الگوهاي تفكري فرد بي‌خواب كمك كند. مشكل كنار گذاشتن قرص خواب‌آور:هنگامي‌ كه شما شروع به مصرف قرص‌هاي خواب‌آور مي‌كنيد، مشكل بتوانيد آن را به راحتي كنار بگذاريد، به‌خصوص اگر آنها را براي مدت طولاني مصرف كرده باشيد. هنگامي‌ كه مصرف دارو را متوقف مي‌كنيد، مشكلات خواب عملا بدتر مي‌شود. اگر مي‌خواهيد از خوردن قرص‌هاي خواب‌آور دست بكشيد، با پزشك خود براي تنظيم برنامه كاهش دوزهاي خود صحبت كنيد. ترك يك شبه اين قرص‌ها خطرناك است.


۶ خطر مصرف قرص‌هاي خواب‌آور

مترونیدازول 500 برای چیست. شاید بهتر باشد بدانید که مترونیدازول یک داروی ضد باکتریایی است که برای درمان موارد مختلفی از جمله عفونت‌های باکتریایی، عفونت‌های انگلی، و برخی عفونت‌های قارچی استفاده می‌شود. این دارو به عنوان یک آنتی‌بیوتیک نیتروآنیلیدین با اثرات آنتی‌باکتریایی و آنتی‌انگلیسی باکتری‌کشی در برابر انگل‌های مختلف، از جمله باکتری‌های تریکوموناس و کلستریدیوم بهره می‌برد.

 

مترونیدازول عمدتا برای درمان عفونت‌های مرتبط با باکتری‌های گرم مثبت و گرم منفی که در مواردی از جمله عفونت‌های دستگاه گوارش، عفونت‌های مجاری ادراری، عفونت‌های تناسلی، و عفونت‌های پوستی ایجاد می‌شوند، استفاده می‌شود. علاوه بر این، مترونیدازول برای درمان عفونت‌های تریکومونیاسیس (یک نوع عفونت تناسلی انگلی) و همچنین عفونت‌های روده‌ای مانند عفونت کلستریدیوم دیفیسیل (C. diff) نیز موثر است. در هر صورت، برای استفاده از این دارو، توصیه می‌شود که با پزشک مشورت کرده و دستورات و نکات مربوط به دوزدهی و مدت زمان مصرف را رعایت کنید، زیرا مصرف نادرست ممکن است منجر به اثرات جانبی جدی یا مقاومت دارویی شود.

امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد