شنبه ۱۴ بهمن ۹۶ ۱۲:۰۶ ۱۴ بازديد
۷ ماده غذايي كه شادمان ميكنند!
مطالعات نشان دادهاند افرادي كه مبتلا به اختلالهاي خلقي مانند افسردگي و اختلال اضطرابي هستند، با كمبود تريپتوفان در بدن مواجه ميشوند. همچنين، همين مطالعات نشان ميدهند كه اگر ميزان تريپتوفان در رژيم غذايي كم باشد، سطح سروتونين موجود در مغز نيز كاهش مييابد.
امروزه استفاده از مكملهاي مختلف ميتواند سطح سروتونين در بدن را از طريق نوعي اسيد آمينه به نام تريپتوفان افزايش بدهد و باعث افزايش نشاط و شادابي ما بشود. درواقع، سروتونين از تريپتوفان حاصل ميشود. اما براي افزايش سطح سروتونين از طريق شيوههاي طبيعي، بايد از خوراكيهايي استفاده كنيد كه حاوي تريپتوفان هستند. تخممرغ : مطالعات اخير نشان دادهاند كه پروتئين موجود در تخممرغ ميتواند سطح تريپتوفان را در خون افزايش بدهد. البته براي بهرهمندي از مزيت، هرگز نبايد زرده تخممرغ را كنار بگذاريد. زرده تخممرغ سرشار از تريپتوفان، تيروزين، كولين، بيوتين، اسيدهاي چرب امگا-۳ و ديگر مواد مغذي است كه همگي در فوايد اصلي حاصل از مصرف تخممرغ و خاصيتهاي آنتياكسيداني اين غذاي سالم نقش مهمي دارند.
پنير : پنير، منبع غني ديگري براي دريافت تريپتوفان محسوب ميشود. شما ميتوانيد از پنير چدار در كنار تخممرغ و شير استفاده كنيد كه آنها نيز از منابع مهم براي دريافت تريپتوفان هستند. آناناس : آناناس، منبع مهمي براي دريافت بروملين است. بروملين، نوعي پروتئين محسوب ميشود كه براساس يافتههاي علمي اخير ميتواند عوارض ناشي از شيميدرماني را كاهش بدهد و همچنين به مقابله با سرفه كمك كند. تركيب كردن آناناس با نارگيل و مرغ ميتواند غذاي مغذي و مفيدي براي شما فراهم كند. پنير توفو : انواع محصولات سويا سرشار از تريپتوفان هستند. شما ميتوانيد از پنير توفو بهعنوان يكي از محصولات سويا كمك بگيريد و اين خوراكي را جايگزين ديگر منابع پروتئيني در رژيم غذاييتان كنيد. پنير توفو خصوصا منبع فوقالعادهاي براي گياهخواران محسوب ميشود كه قصد دارند تريپتوفان بيشتري دريافت كنند. بعضي از پنيرهاي توفو حاوي كلسيم قابل توجهي نيز هستند و درنتيجه بخشي از كلسيم مورد نياز بدن را هم تامين ميكنند. ماهي سالمون : ماهي سالمون كه از جهات بسياري بهعنوان يك غذاي سالم و مهم شناخته ميشود، سرشار از تريپتوفان نيز هست. شما ميتوانيد از ماهي سالمون در كنار تخممرغ براي افزايش تريپتوفان دريافتي استفاده كنيد. ماهي سالمون اساسا ويژگيهايي دارد كه در كنار هم به متعادلسازي سطح كلسترول در خون و همچنين فشار خون كمك ميكنند.
مغزهاي خام و دانهها : همه مغزهاي خام و دانهها حاوي تريپتوفان هستند. مطالعات علمي نشان دادهاند كه خوردن يك مشت از مغزهاي خام (معادل ۲۸ گرم) در روز ميتواند خطر ابتلا به سرطان، بيماريهاي قلبي و مشكلات تنفسي را كاهش بدهد. در ضمن، مغزهاي خام و دانهها بهعنوان منابع خوبي براي دريافت فيبر، ويتامينها و آنتياكسيدانها شناخته ميشوند. بوقلمون : در ميان انواع گوشتها ميتوان گفت كه بهترين گوشت از منظر ميزان تريپتوفان موجود، بوقلمون است. شما ميتوانيد از اين گوشت خوشمزه و كمچرب براي دريافت تريپتوفان مورد نياز بدن كمك بگيريد.