چهارشنبه ۱۵ فروردین ۹۷ ۱۴:۵۴ ۱۰ بازديد
۴ باور غلطي كه پزشكان را كلافه ميكند!
۱. هرچه بيشتر آب بنوشيد، براي سلامتيتان بهتر است
آب ميتواند سالمترين نوشيدني براي سلامتي شما باشد، اما قطعا زيادهروي در مصرف هر چيزي پيامدهاي منفي و مخربي خواهد داشت. زيادهروي در مصرف آب در بهترين حالت كاري ميكند كه شما هر ۳۰ دقيقه به دفع ادرار نياز پيدا كنيد و در بدترين حالت هم ميتواند حتي شما را به كشتن بدهد! با اينحال، شيوه مناسبي براي نوشيدن آب به مقدار كافي وجود دارد: به پيامهاي بدن خودتان اعتماد كنيد. درواقع، بدن شما بهتر از هر عامل ديگري متوجه ميشود كه دقيقا به چه مقدار آب در طول روز نياز داريد. بنابراين، شما بايد به ميزاني آب بنوشيد كه تشنگي خودتان و علائم ناشي از كمآبي بدن را برطرف كنيد، نه اينكه بدن خودتان را بهواسطه نوشيدن مداوم آب تحت فشار قرار بدهيد.
۲. گلوتن قطعا براي سلامتي مضر است
امروزه استفاده از مواد غذايي بدون گلوتن و پيروي از رژيمهاي غذايي فاقد گلوتن به يكي از تمايلات مد روز در بخشهاي مختلف جهان تبديل شده است. درواقع، بسياري از افراد به همين دليل تصور ميكنند كه گلوتن (نوعي پروتئين در بعضي از انواع غلات) براي سلامتي مضر است يا باعث افزايش وزن ميشود. با اينحال، چنين تصوري لزوما درباره همه انسانها درست از آب درنميآيد. بهگفته متخصصان، فقط درصدي از انسانها به بيماري سلياك مبتلا هستند كه درصد كمي هم به عدم تحمل گلوتن. باقي انسانهايي كه در هيچ كدام از دو گروه ذكرشده قرار نميگيرند، هيچ ضرورتي ندارد كه گلوتن را از رژيم غذاييشات حذف كنند. انواع غلات سبوسدار در گروه بهترين منابع براي دريافت فيبر و ويتامين قرار دارند، درحالي كه بسياري از انواع محصولات بدون گلوتن حاوي مقادير بالاتري از قندها و نگهدارندههاي مختلف هستند. بهعلاوه، ميزان پروتئين و فيبر هم در اين محصولات كم است و درنتيجه بيشتر محصولات فاقد گلوتن به گزينههايي نسبتا ناسالم تبديل ميشوند.
۳. اگر لاغر باشيد، ميتوانيد هر خوراكي يا غذايي را بخوريد
متخصصان تاكيد ميكنند كه مصرف خوراكيهاي قندي و انواع هلههولهها به سلامتي همه انسانها آسيب ميرساند، حتي اگر افراد لاغر به چنين كاري دست بزنند. بسياري از مطالعات نشان ميدهند كه رشد سرطان ميتواند با نوع مواد غذايي مصرفي مرتبط باشد و اين ارتباط خصوصا با مصرف مواد غذايي سرشار از تركيبات قندي بالاتر ميرود. شما ميتوانيد در حد اعتدال از خوراكيهاي شيرين هم استفاده كنيد، اما درنهايت براي حفظ سلامتي خودتان بايد كيفيت محصولات غذايي را جدي بگيريد.
۴. سرطان پستان، قاتل شماره يك زنان است
سرطان پستان در يكيدو دهه اخير شديدا مورد توجه زنان بوده است، اما واقعيتهاي آماري نشان ميدهند كه سرطان پستان در بسياري از كشورهاي جهان (مانند آمريكا)، قاتل شماره يك زنان نيست. درواقع، چنين عنواني به بيماريهاي قلبي اختصاص دارد، نه سرطان پستان. حتي اولين علت در مرگهاي سرطاني (در ميان زنان) نيز به سرطان ريه اختصاص پيدا ميكند. بهگفته متخصصان، همين تصورات نادرست باعث شدهاند كه زنان، نگرشهاي شديدا افراطياي را نسبت به قضيه سرطان پستان اتخاذ كنند. با اينكه نميتوان بهطور كامل و قطعي از ابتلا به سرطان پستان جلوگيري كرد، اما همچنان ميتوان كارهاي زيادي براي كاهش خطر ابتلا به اين سرطان انجام داد. تغذيه براساس رژيم غذايي سالم، ورزش منظم، حفظ وزن در محدوده سالم و صحبت كردن با پزشك درباره سوابق خانوادگي، از مهمترين قواعد براي كاهش خطر ابتلا به سرطان پستان هستند.