۶ منبع مهم كربوهيدرات براي لاغري
۱. برنج قهوهاي
برنج قهوهاي در حالت طبيعي اصلا نمك ندارد و حاوي مقادير بالايي از مواد معدني و فيبر است. به جرات ميتوان گفت كه همه متخصصان تغذيه توصيه ميكنند كه برنج قهوهاي را جايگزين برنج سفيد كنيد و از اين برنج بهصورت روزانه استفاده كنيد.
حجم مصرفي: يك فنجان پختهشده (۱۹۵ گرم) و حاوي ۲۱۸ كالري، ۴ گرم فيبر، ۵ گرم پروتئين، ۲ گرم چربي، ۴۶ گرم كربوهيدرات و البته تامينكننده ۱۰۷ درصد از نياز روزانه بدن به منگنز، ۲۱ درصد منيزيم و ۱۵ درصد ويتامين B۶.
۲. كينوا
ميزان پروتئين موجود در كينوا، تقريبا ۲ برابر بيشتر از برنج قهوهاي است. در ضمن، پروتئين كينوا سرشار از اسيدهاي آمينه ضرورياي است كه اين منبع كربوهيدراتي را به عنصر قدرتمندي براي بافتسازي و عضلهسازي تبديل ميكند. اين تركيبات پروتئيني و فيبري در كنار چربيهاي سالم و كربوهيدرات درون كينوا، اثرات مثبتي بر قند خون باقي ميگذارند. بهعلاوه، كينوا ذاتا طعم و بافت سبك و نرمي دارد و خيلي هم سريع براي خوردن آماده ميشود.
حجم مصرفي: يك فنجان پختهشده (۱۸۵ گرم) و حاوي ۲۲۲ كالري، ۵ گرم فيبر، ۸ گرم پروتئين، ۴ گرم چربي، ۳۹ گرم كربوهيدرات و همچنين تامينكننده ۴۸ درصد از نياز روزانه بدن به منگنز، ۳۰ درصد به منيزيم و ۱۹ درصد به فولات.
۳. جو پرك معمولي
اضافه كردن جو پرك معمولي و انواع ديگر جو به رژيم غذايي، يكي از بهترين و سادهترين راهها دريافت فيبر غذايي بيشتر است. مصرف جو، خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي، فشار خون بالا و بيماري ديابت نوع ۲ را كاهش ميدهد و پروتئينهاي عضلهساز را هم به بدن ميرساند. البته جو انتخابي شما نبايد حاوي هيچ نوع قند يا عنصر طعمدهنده ديگري باشد. حجم مصرفي: يك فنجان پختهشده با آب (۲۳۴ گرم) حاوي ۱۶۶ كالري، ۴ گرم فيبر، ۶ گرم پروتئين، ۴ گرم چربي، ۳۲ گرم كربوهيدرات و همچنين تامينكننده ۶۸ درصد از نياز روزانه بدن به منگنز و ۱۸ درصد به سلنيوم.
۴. جو دوسر خردشده
جو دوسر خردشده، بافت نرمتر و خوشمزهتري دارد، اما پختن آن كمي بيشتر از جو پرك طول ميكشد. با اينحال، استفاده از اين نوع جو واقعا به زحمتش ميارزد. بهگفته متخصصان، آنزيمهاي درون دستگاه گوارش به زمان بيشتري نياز دارند تا بتوانند به درون تركيبات جو دوسر خردشده نفوذ كنند. همين روند، جذب گلوكز را آهستهتر ميكند و جو دوسر خردشده را به گزينه بهتري براي افرادي تبديل ميسازد كه در معرض خطر ابتلا به بيماري ديابت قرار دارند.
حجم مصرفي: ۱ فنجان ناپخته (۸۰ گرم) حاوي ۳۰۰ كالري، ۸ گرم فيبر، ۱۰ گرم پروتئين، ۵ گرم چربي، ۵۴ گرم كربوهيدرات و همچنين تامينكننده ۲۷ درصد از نياز روزانه بدن به منيزيم و ۴ درصد به پتاسيم.
۵. جو پوستكنده
جو پوستكنده فقط براي تهيه سوپ نيست. محققان سوئدي به اين نتيجه رسيدهاند كه اگر از جو پوستكنده در وعده صبحانه استفاده كنيد، نوسان قند خون را در وعده ناهار حدود ۴۴ درصد و اين نوسان در وعده شام را حدود ۱۴ درصد كاهش ميدهيد. هرچه سطح قند خون بيشتر كنترل شود، انرژي پايدارتري خواهيد داشت و گرسنگي را كمتر تجربه خواهيد كرد. حجم مصرفي: يك فنجان پختهشده (۱۵۷ گرم) حاوي ۱۹۳ كالري، ۶ گرم فيبر، ۴ گرم پروتئين، ۱ گرم چربي، ۴۴ گرم كربوهيدرات و همچنين تامينكننده ۲۰ درصد از نياز روزانه بدن به منگنز، ۱۹ درصد به سلنيوم و ۱۶ درصد به نياسين.
۶. گندم سياه
هر ۲۸ گرم از گندم سياه حدود ۳ گرم فيبر و ۴ گرم پروتئين به بدن ميرساند، و همچنين سرشار از مواد معدني مهم است.
حجم مصرفي: هر ۲۸ گرم حاوي ۹۶ كالري، ۳ گرم فيبر، ۴ گرم پروتئين، ۱ گرم چربي، ۲۰ گرم كربوهيدرات و تامينكننده ۱۸ درصد از نياز روزانه بدن به منگنز، ۱۵ درصد به مس و ۱۶ درصد به منيزيم.