۶ فايده دانه چيا

۳۵ بازديد

۶ فايده دانه چيا

۱. دانه‌هاي چيا سرشار از فيبر هستند 

هر قاشق غذاخوري از دانه‌هاي چيا حدودا ۵ گرم فيبر به بدن مي‌رساند كه برابر است با تقريبا ۲۰ درصد از نياز روزانه بدن به دريافت فيبر. توجه داشته باشيد كه همين مقدار از برنج قهوه‌اي فقط مي‌تواند ۲ گرم فيبر براي بدن تامين كند. اگرچه ثابت شده است كه فيبر غذايي مي‌تواند سطح كلسترول خون را كاهش بدهد و براي تقويت سلامت گوارشي مفيد باشد، اما آمارها نشان مي‌دهند كه بيشتر افراد در طول روز به اندازه كافي فيبر دريافت نمي‌كنند.

 

 ۲. دانه‌هاي چيا مي‌توانند به شكل‌گيري استخوان‌هاي قوي كمك كنند

 دانه‌هاي چيا سرشار از فسفر و منيزيم هستند؛ دو ماده معدني مهم كه مي‌توانند سلامت استخوان‌ها را حفظ كنند. طبق مطالعه منتشرشده در Nutrition Journal، افرادي كه بالاترين ميزان دريافت فسفر را از طريق رژيم غذايي دارند، خطر ابتلا به پوكي استخوان را حدود ۴۵ درصد نسبت به ديگر افراد كاهش مي‌دهند. 

هر قاشق غذاخوري از دانه‌هاي چيا حاوي ۱۲۲ ميلي‌گرم فسفر و ۴۷ ميلي‌گرم منيزيم است كه به ترتيب ۱۷ و ۱۵ درصد از نياز روزانه بدن به اين مواد معدني را تامين مي‌كنند. 

 

۳. دانه‌هاي چيا،‌ منبع پروتئيني كاملي هستند

 افرادي كه رژيم غذايي گياهي دارند، به‌سختي مي‌توانند منابع پروتئيني كامل را براي خوردن پيدا كنند. اين مساله مي‌تواند براي آنان مشكل‌ساز شود، چون منابع پروتئيني كامل حاوي همه انواع اسيدهاي آمينه هستند كه عملكرد صحيح بدن به آن‌ها بستگي دارد. منابع پروتئيني كامل و اصلي شامل محصولات حيواني مانند گوشت قرمز، مرغ و غذاهاي دريايي مي‌شوند. با اين‌حال، دانه‌هاي چيا نيز در گروه همين منابع پروتئيني كامل قرار مي‌گيرند و درنتيجه گزينه فوق‌العاده مهم و كارآمدي براي گياه‌خواران هستند. شما مي‌توانيد بادام خردشده و شير سويا را نيز همراه با دانه‌هاي چيا مصرف كنيد تا پروتئين دريافتي را به ميزان چشمگيري افزايش بدهيد. 

متخصصان مي‌گويند كه دانه‌هاي چيا، جايگزين مناسبي هم براي تخم‌مرغ در دستورپخت‌ها هستند. البته استفاده از دانه‌هاي چيا به اين منظور بايد براساس اين نسبت انجام بگيرد تا بافت مشابه تخم‌مرغ به شما بدهد: ۳ قاشق غذاخوري آب ساده به‌ازاي هر قاشق غذاخوري از دانه‌هاي چيا. 

 

۴. دانه‌هاي چيا سرشار از اسيدهاي چرب امگا-۳ هستند

 دانه‌هاي چيا، منبع خوبي براي دريافت آلفا-لينولئيك اسيد (ALA) محسوب مي‌شوند كه نوعي اسيد چرب امگا-۳ است. طبق گزارش منتشرشده در The American Journal of Clinical Nutrition، آلفا-لينولئيك اسيد مي‌تواند از بدن در مقابل ابتلا به بيماري‌هاي قلبي-عروقي محافظت كند. توجه داشته باشيد كه آلفا-لينولئيك اسيد، نوعي اسيد چرب ضروري براي بدن به حساب مي‌آيد، چون بدن نمي‌تواند خودش اين ماده را توليد كند و درنتيجه شما بايد اين ماده ضروري را به بدن برسانيد. 

البته همه افراد در كنار دريافت ALA، بايد دو نوع امگا-۳ ديگر را هم به بدن برسانند كه در ماهي‌ها و غذاهاي دريايي وجود دارند: DHA و EPA. اگرچه بدن مي‌تواند بخشي از ALA دريافتي را به EPA و DHA تبديل كند، اما اين تبديل‌سازي به مقدار بسيار محدودي انجام مي‌گيرد و درنتيجه همه انسان‌ها به دريافت همه انواع امگا-۳ نيازمند هستند. 

 

۵. دانه‌هاي چيا مي‌توانند به حفظ تعادل آب در بدن كمك كنند

 يكي از ويژگي‌هاي دانه‌هاي چيا اين است كه مقدار زيادي آب را به خود جذب مي‌كنند. بنابراين، ورزشكاران و دونده‌هاي استقامتي مي‌توانند از مصرف دانه‌هاي چيا براي تامين آب بدن كمك بگيرند. يكي از مطالعات Food Science and Technology نشان مي‌دهد كه يك گرم از آرد دانه‌هاي چيا مي‌تواند حدود ۱۲ گرم آب به خودش بگيرد. 

 

۶. دانه‌هاي چيا مي‌توانند به كاهش وزن كمك كنند

 يكي از جديدترين مطالعات Nutrition Research and Practice نشان مي‌دهد كه وقتي افراد از ماست همراه با ۷ تا ۱۴ گرم دانه چيا استفاده مي‌كنند، در وعده غذايي بعدي حدود ۲۵ درصد كالري كمتري استفاده مي‌كنند. با توجه به اين‌كه دانه‌هاي چيا از نظر جذب آب نيز قدرت بالايي دارند، محققان تصور مي‌كنند كه مصرف اين دانه‌ها به شكل‌گيري احساس رضايتمندي پس از غذا خوردن نيز كمك مي‌رساند. ‌البته فيبر سرشار اين دانه‌ها نيز احساس سيري مطلوبي به‌وجود مي‌آورد. 

۶ فايده دانه چيا

تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد