سه شنبه ۰۳ بهمن ۹۶ ۱۲:۰۰ ۱۴ بازديد
طرز تهيه دلمه فلفل با ارزن و پنير توفو
دلمه جزو غذاهاي پُرطرفدار در ميان ما ايرانيها است كه معمولا كودكان علاقهاي به خوردن آن نشان نميدهند. اين در حالي است كه ما ميتوانيم با ايجاد تغييرات مختصري در طرز تهيه اين غذا، تمايل تمام اعضاي خانواده به خوردن آن را بيشتر كنيم. دلمه فلفل و پنير توفو براي سالمندان هم مناسب است و ميتواند باعث افزايش قدرت سيستم دفاعي بدن آنان شود. اين غذا، گزينه بسيار مناسبي براي گياهخواران و خامگياهخواران هم بهحساب ميآيد. كالري نسبتا پايين اين دلمه، آن را به يك وعده غذايي عالي براي افرادي كه رژيم لاغري دارند هم تبديل كرده است. مواد لازم براي ۴ نفر :آب ۲ ليوان - ارزن سهچهارم ليوان - فلفل دلمهاي قرمز بزرگ ۲ عدد - پنير توفو پخته ۱۲۰ گرم - هويج متوسط و رندهشده ۲ عدد - گشنيز تازه و خردشده يكچهارم ليوان - روغن كانولا ۳ قاشق غذاخوري - سس كچاپ ۱.۵ قاشق غذاخوري - فلفل تازه و خردشده ۲ قاشق چايخوري - سير تازه و لهشده يك حبه - زنجبيل تازه و رندهشده يك قاشق چايخوري - شكر يك قاشق چايخوري
طرز تهيه: براي آماده كردن اين غذا، ابتدا بايد آب و ارزن را در شيرجوش كوچكي با هم مخلوط كنيد و شيرجوش را روي حرارت بگذاريد تا آب به جوش بيايد. حدود ۲۲ دقيقه به اين تركيب اجازه دهيد بجوشد تا ارزنها به اندازه كافي نرم شوند. در همين زمان، فلفل دلمهايها را بهصورت عمودي از وسط به دو قسمت مساوي تقسيم كنيد و آنها را به مدت حدود ۶ دقيقه در تابه نچسبي قرار دهيد تا كمي نرم شوند. حالا پنيرهاي توفو كه بهصورت مربع خُرد كردهايد را با هويج رندهكرده، گشنيز، روغن، سس كچاپ، فلفل خردشده، سير، زنجبيل و شكر در ظرف گودي كاملا تركيب كنيد. ارزن را به اين تركيب بيفزاييد و تمام مواد را بهخوبي با يكديگر هم بزنيد تا طعم يكنواختي بگيرند. داخل هر ۴ نيمه از فلفل دلمهاي را با اين مواد پُر كنيد و فلفل دلمهايها را بعد از چيدن روي سيني فر يا كف تابهاي نچسب، حدود ۶ دقيقه حرارت دهيد. اين غذا بايد كاملا گرم سِرو شود و اگر داخل فِر طبخ ميشود، بهتر است كه به اندازهاي حرارت ببيند كه رنگ ارزنها به قهوهاي روشن تغيير كند.
ارزش تغذيهاي: هر وعده از اين غذا حاوي ۳۴۴ كيلوكالري انرژي، ۱۵ گرم چربي (۲ گرم چربي اشباع)، ۶ گرم فيبر، ۳۹ گرم كربوهيدرات، ۱۳ گرم پروتئين، ۷۶ ميكروگرم فولات، صفر ميليگرم كلسترول، ۶ گرم قند، ۸۳۶۶ واحد بينالمللي ويتامين A، ۱۰۸ ميليگرم ويتامين C، ۴۴ ميليگرم كلسيم، ۳ ميليگرم آهن، ۴۱۳ ميليگرم سديم، ۳۵۸ ميليگرم پتاسيم است. ضمن اينكه ميتواند ۱۸۰ درصد از نياز روزانه بدن به ويتامين C و ۱۶۷ درصد به ويتامين A را هم تامين كند.